Over Phaedrus

 

Socrates: Bij Hera, wat een schitterende plek om te rusten (…) er is hier net voldoende wind en de lucht gonst van het schrille, zomerse geluid van het krekelkoor. Het mooist van alles is het gras, zoals het daar tegen die helling aangroeit, net prettig voor het hoofd. Je bent een uitstekende gids voor deze vreemdeling, mijn beste Phaedrus.


            - Plato, Phaedrus

 

Screen Shot 2016 07 06 at 14.14.00

 

Wanneer Phaedrus op zijn wandeling buiten de stadsmuren van Athene de oude Socrates tegenkomt, willen ze een gesprek houden over de de Ερως, de liefde of ook wel het schoonheidsverlangen. Socrates stelt voor dat ze bij Illysos afslaan, de rivier volgen om een rustig plekje te vinden, alwaar ze kunnen praten. Zijn gesprekspartner ziet vervolgens op de heuvel een plataan, waar het zachtjes waait en het gras lekker is om op te zitten.

 
Phaedrus is dit plekje voor studenten van de Amsterdam Honours College of Law. Het biedt verdieping op het reguliere curriculum, door op professioneel, academisch en sociaal vlak activiteiten te organiseren waardoor de student zich op zijn eigen wijze kan ontwikkelen. De waan van de dag ontstijgend richten wij ons op de talenten van de student, met nadruk op reflectie en potentie, zowel binnen de rechtendiscipline als binnen de maatschappij. Gedragen door de wind, op een zacht bedje van gras.