_MG_7915

J.H.V. Phaedrus

J.H.V. Phaedrus is de studievereniging van Honoursstudenten van de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn unieke karakter heeft het te danken aan de onlosmakelijke verbondenheid met het Honours College of Law.

Vereniging & Leden

De selecte groep studenten die ieder jaar toetreedt tot het Amsterdam Honours College of Law, en daarmee voldoet aan de daarvoor gestelde eisen, wordt automatisch lid van Phaedrus. Elke Honoursstudent is dus lid van Phaedrus, en elk lid van Phaedrus is Honoursstudent. 

Naast de actieve leden heeft Phaedrus een betrokken alumnibestand, bestaande uit oud-leden werkzaam in onder meer de advocatuur, de rechterlijke macht, de politiek en het bedrijfsleven.

Phaedrus organiseert inhoudelijke en sociale activiteiten voor de Honoursstudenten en alumni. Daarnaast begeleidt Phaedrus de Honoursstudenten en alumni actief in hun studie en carrière pad aan de hand van onze kernwaarden.

Honours College
of Law

Om aan de eisen van het Honoursprogramma te blijven voldoen, dienen studenten een extracurriculair programma succesvol af te ronden. Phaedrus organiseert een substantieel deel van dit verplichte curriculum, waaronder:

Amsterdam Law Trials

In deze pleitcompetitie strijden de derdejaars honoursstudenten van VU, AUC, PPLE en UvA in teams van drie tot vier studenten, begeleid door praktijkjuristen, om de titel van beste advocatenteam, beste spreker of beste rechter.

Masterclasses

Vier masterclasses per jaar, met als doel academische verbreding en verdieping. De masterclasses worden verzorgd door sprekers uit de top van de juridische praktijk en alles wat daarmee samenhangt, en zien op een breed scala aan onderwerpen. Voor een overzicht van de recente masterclasses.

Studieretraite

Alle leden van Phaedrus brengen in hun tweede jaar een aantal dagen door in het Oostenrijkse Burg Feistritz. Centraal tijdens deze retraite staan zelfreflectie, interpersoonlijke vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. 

Ons Doel

Phaedrus stelt zich ten doel om bij te dragen aan academische verdieping, verbreding en uitdaging, alsmede de persoonlijke ontwikkeling van zijn leden. Wij helpen studenten het meeste uit hun studie te halen en, naast de bovengenoemde academische onderdelen, een sociaal platform te bieden aan gemotiveerde en intelligente studenten. Daarbij vervullen de volgende kernwaarden een centrale rol:

Zelfontplooiing

Diversiteit

Verantwoordelijkheid

Contact

Juridische Honoursvereniging Phaedrus
Nieuwe Achtergracht 166
Kamer A7.03
1018WV Amsterdam
Kvk: 64318028

© jhv phaedrus 2019 - alle rechten voorbehouden